حس در ایونت

رویدادهایی که در خاطر می‌مانند، نه فقط در آمار و تقویم

ما آدم‌ها، اعداد را زود فراموش می‌کنیم؛ اما احساسی که از یک لحظه گرفتیم، تا مدت‌ها با ما می‌ماند. بعضی رویدادها هنوز در ذهنمان مانده‌اند؛ نه به‌خاطر لوکس بودن یا هزینه بالا، بلکه چون درست به دلمان نشسته‌اند.

چرا بعضی ایونت‌ها خاطره می‌سازند و بعضی فقط گزارش؟

وقتی برنامه‌ریزی ایونت فقط بر پایه‌ی بودجه، فرم، KPI و ROI باشد، خروجی اغلب یک رویداد منظم اما فراموش‌شدنی است. اما اگر محور برنامه‌ریزی، تجربه و حس شرکت‌کننده باشد، احتمالاً رویدادی خلق می‌شود که در ذهن می‌ماند. ROI مهم است، اما به‌تنهایی کافی نیست.

ایونتی که در خاطر می‌ماند، چه ویژگی‌هایی دارد؟

۱. ساختن حس، نه فقط انتقال اطلاعات
وقتی فرد حس کند “من دیده شدم” یا “این محتوا برای من طراحی شده”، ارتباطی عمیق‌تر شکل می‌گیرد. مثال‌هایی مثل دعوت‌نامه شخصی‌سازی‌شده، پیام خوش‌آمدگویی از فرد آشنا، یا محتوای متناسب با دغدغه شخصی، تجربه‌ای ماندگارتر می‌سازند.

۲. طراحی تجربه با ریتم احساسی
مانند یک فیلم خوب، ایونت نیز نیاز به اوج و فرود دارد. لحظاتی برای خنده، تعمق، غافل‌گیری و هیجان. رویداد نباید فقط سلسله‌ای از سخنرانی و پاورپوینت باشد.

۳. ارتباط بعد از رویداد ادامه دارد
یک ایونت موفق پایان ارتباط نیست. ارسال خلاصه، عکس، یا پیام پس از رویداد می‌تواند باعث ماندگاری تجربه شود. رویدادی که ادامه‌دار باشد، ماندگارتر است.

اگر فقط دنبال عدد باشیم چه چیزی را از دست می‌دهیم؟

اگر فقط تمرکز روی متریک‌هایی مثل تعداد حضور، تعداد استوری یا نظرسنجی باشد، خطر نادیده گرفتن انسانِ پشت این داده‌ها وجود دارد. وقتی شرکت‌کننده حس کند فقط یک عدد است، احتمال تکرار تعامل پایین می‌آید.

داده + احساس = موفقیت واقعی

تحلیل داده‌های رویداد ارزشمند است؛ به‌شرطی که با نیت بهبود تجربه انجام شود. داده می‌گوید کدام بخش محبوب بود، اما فقط نگاه انسانی مشخص می‌کند چرا محبوب بود.

یک مثال واقعی

در یکی از رویدادهای B2B، در حین جلسه تولد یکی از مشتری‌ها با یک کیک ساده و نور ملایم جشن گرفته شد. همان فرد بعدها گفت: “احساس کردم مهم‌ترین فرد آن روز هستم.”

این تجربه شخصی، باعث ادامه همکاری شد. این دقیقاً همان نقطه‌ای‌ست که تجربه انسانی، از آمار جلو می‌زند.

اگر بخواهیم ایونت ماندگار بسازیم…

سؤال‌هایی مانند این‌ها باید از خودمان بپرسیم:

  • مخاطب در پایان رویداد، چه حسی با خودش می‌برد؟

  • آیا تجربه‌ای برای تعریف کردن با دیگران دارد؟

  • این ایونت چه نقطه‌ای از رابطه ما را تقویت یا تضعیف می‌کند؟

  • آیا در حافظه احساسی او ماندگار می‌شویم یا فقط در یک فایل اکسل؟

جمع‌بندی

در دنیایی که پر از اعداد، گزارش و داشبورد است، رویدادی موفق است که در دل آدم‌ها بماند، نه فقط در آمار جلسات مدیریتی. رویدادی موفق است که در پایانش شنیده شود:
“یادت هست اون روز…”
نه فقط:
“نرخ مشارکت ۲۱ درصد بود.”

مریم توانای فرهی

من مریم توانای فرهی فعالیت حرفه ای ام را در سال 1379 با رشته پرستاری شروع و با علاقه به آموزش و تحقیقات وارد حوزه گردشگری سلامت شدم و از آنجایی که به شدت نیاز به تحصیلات آکادمیک در این صنعت بین رشته ای حس میشد، با کارشناس ارشد مدیریت جهانگردی با گرایش بازاریابی دانشگاه تهران در سال 1396 ادامه دادم . نقطه عطف تحصیلات من ادامه تحصیل در رشته مدیریت رویداد در سطح دکترا بود که به خوبی مهارت های گذشته را پرورش داد و به موفقیت بیشتر کمک کرد.

مطالب مرتبط

SmartEventManagement

مقدمه با گسترش فناوری‌های نوین، مدیریت رویدادهای بزرگ مانند کنفرانس‌ها، نمایشگاه‌ها و جشنواره‌ها به چالشی پیچیده تبدیل شده است. مدیران رویدادها در تلاشند تا با استفاده از ابزارهای دیجیتال، نیازهای شرکت‌کنندگان را به بهترین شکل پاسخ دهند. به‌کارگیری فناوری‌هایی مانند اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، تحلیل داده‌های حجیم و اپلیکیشن‌های موبایل، فرصت جدیدی برای طراحی «تجربه […]

حس در ایونت

ما آدم‌ها، اعداد را زود فراموش می‌کنیم؛ اما احساسی که از یک لحظه گرفتیم، تا مدت‌ها با ما می‌ماند. بعضی رویدادها هنوز در ذهنمان مانده‌اند؛ نه به‌خاطر لوکس بودن یا هزینه بالا، بلکه چون درست به دلمان نشسته‌اند. چرا بعضی ایونت‌ها خاطره می‌سازند و بعضی فقط گزارش؟ وقتی برنامه‌ریزی ایونت فقط بر پایه‌ی بودجه، فرم، […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *